Monday, May 9, 2011

TeNtAng DiRikU.. ~pARt 1~

Bismillahirrahmanirrahim..

Hmm.. kali ni nak tulis bout myself la pulak.. lama tak mengimbau sejarah diri.. hehe.. 
Nak start ngan apa eh? Tarikh lahir? Mama lahirkan aku tanggal 22 Ogos kul 10.3+ pagi camtu kat hospital labuan.. N kitorang tinggal kat situ for almost 4 years.. Tak ingat sangat la memori waktu kecik2 dulu..
Yang ada dalam kotak ingatan aku just memori aku main masak2 ngan geng sebelah umah aku tu.. memori my father belikan almari mickey mouse.. haha.. yang tu je aku ingat.. memori yang lain ntah lesap ke mana.. biasa la.. budak kecik kan.. ada ke orang yang ingat almost all their childhood memories? impossible...


the next year, kitorang pun pindah semula g kampung tempat nenek aku.. n i live there up until now..
umo 5 tahun, my parents masukkan aku kat Tabika.. mula2 memang gawat la jugak.. susah nak ditinggalkan sorang2 kat tabika tu.. tak berani lagi ngan kengkawan baru.. terpaksa la makcik aku yang sorang ni temankan beberapa hari kat tabika tu.. hehe... nyusahkan orang jerr..

lama2 aku da biasa da kat situ.. xyah lagi orang teman.. sampai la umo 6 taun.. n kat situ i met my bestfriend.. upin ngan ipin ( bukan nama sebenar ekk..) kitorang jadi kawan rapat sampai la masuk sekolah rendah.. nak cerita.. memang rapat gila2 la.. macam adik-beradik.. ^^,

n then.. masuk sekolah rendah pulak.. still.. penyakit yang sama.. kali ni pasal jumpa ngan orang lain pulak, lagi ramai.. so nak tak nak.. terpaksa la jugak makcik aku skali lagi berkorban 'menjaga' aku kat skola tu.. hahaha.. nasib baek dia x keja.. but it's juz for a few days.. then aku da biasa da.. hoho.. :D

persahabatan aku ngan upin & ipin terus kekal walaupun mula2 kitorang lain2 kelas.. tapi setiap kali waktu nak balik dari sekolah, kitorang selalu je pulang sama2.. ukhuwah le konon.. hehe.. 
tahun berganti tahun.. hubungan kitorang makin rapat.. siap ber 'along,angah,acik' lagi.. sampai macam tu la nak digambarkan rapatnya kami.. 

hobi kitorang maen tukar2 surat.. xda keja lain da.. hehe.. ada masa free je.. mula la buat coretan.. 'surat rindu' untuk "adik-beradik" nih.. sebenarnya x tulis pape pon.. kalo ikutkan, semua cerita dah habis sembang kat sekolah.. hohoho.. ^__^ kat surat kitorang tulis benda lain pulak.. kadang2 gurau2.. n ada ja luahan hati kdg2.. yang xdpt nak diceritakan tyme kat skolah.. sampai sekarang aku still simpan lagi surat2 tu semua..
sayang pulak nak buang.. memori tyme skolah rendah dulu la katakan.. huhu~~~

love letters from upin & ipin.. ^^,
siap ada background tilam lagi.. ahaha.. abaikan je la.... sampai sekarang, kitorang still ada contact2 lagi.. walaupun kadang2 jerr.. rindu zaman dulu..!! masa dah banyak berlalu......

lepas amik UPSR, aku x tau nak sambung skolah mana.. dalam fikiran aku nak stay ngan kengkawan jer.. nak duk satu skolah.. x nak pisah2.. mula2 cadang nak sambung kat sekolah menengah kat kampung jer.. dekat ngan umah.. hehe.. lagipun kengkawan len ramai yang masuk situ..

so aku pun bgtau la my father yang aku nak sambung situ je.. mula2 dia kata ok.. ikut kakak la, katanya.. aku pun happy.. ada can lagi nampaknya ngan kengkawan.. tapi a few next days.. dia panggil aku...

"bagus kakak sekolah asrama, ngian (merujuk pd gelaran ayah dalam bahasa Brunei) ada kawan yang boleh uruskan," aku terdiam.. sekolah asrama??? oh no..!!! >_<
"result kakak pun ok, sayang la kalau x sambung tempat yang lagi bagus sikit,"
aku diam lagi.. 
melihat reaksiku yang diam dari tadi, mungkin dia dapat agak yang aku x brapa setuju.. huhu~~~
"ok la.. kalau kakak mau jugak sekolah dekat sana, boleh.. ngian izinkan.. tapi kakak mesti ikut semua cakap ngian, peraturan ngian.. n kakak mesti ikut jadual yang ngian buatkan untuk kakak hari2.."
ternganga aku........ 
O___o


to be continued..............................

annyong..!! ^_~


No comments:

Post a Comment