Monday, May 9, 2011

TeNtAng DiRikU.. ~pARt 2~

Bismillahirrahmanirrahim..


nak sambung citer pulak.. hehe...


lepas bincang2 ngan parents aku, finally aku kena hantar jugak kat sekolah berasrama tu.. 
sekolah baru lagi... huhu~~~
SMK AGAMA KOTA KINABALU or it's popular name.. SMAKK 
mula2 aku dengar memang terlongo.. O_o sekolah apa tu? kat na? so, hujung tahun sebelum bukak sekolah tu, my parents bawak la meronda2 sekitar sekolah tu.. waktu tu cuti.. so takde orang la kat skolah tu.. masuk je lalu pagar sekolah tu... my first impression.... Ya ampun.. buruk gile skolah ni..!! Bangunan dia.. xyah cakap arr.. tapi tu dulu2.. skang smakk dah lawa dah.. aku pun jeles kat adek2 yang ada kat smakk skang ni.. huhu.....


Ni ke sekolah baru aku nanti..??? hmmm.. redha je la... first day kat skolah tu memang janggal gile2 la.. takda sapa2 yg aku kenal.. jumpa saja orang.. senyum.. :) tu je la yang mampu aku buat.. kalau x senyum.. kang kena cop sombong pulak.. silap2 haribulan kena anti.. ish3.. masa mula2 tu aku dapat sebilik ngan semua budak2 yang satu form ngan aku.. hepi la jugak.. xda senior.. haha.. tapi tak lama lepas tu.. ada rombakan bilik.. terpisahlah kami.. :'( kali ni aku dapat sebilik ngan akak2 senior.. mujur ada kawan aku sorang ni yang duk sebilik mula2 ngan aku.. kali ni dapat sebilik jugak.. ada la jugak kawan... mula2 masuk bilik tu memang takut la.. tak biasa lagi ngan akak2 tu.. nampak garang jerr.. huhu~~~ 


tapi lama kelamaan kitorang jadik biasa.. dah boleh bergelak ketawa dah.. teringat aku satu ketika tu.. kitorang duk bkumpul skali.. kongsi2 cerita.. tapi tak semua ada tyme tu.. mula la keluar citer macam2.. yang paling aku tak boleh lupa.. tengah2 khusyuk citer sal 'hantu2' yang kononnya didakwa pernah dilihat oleh orang dulu2 kat smakk ni.. tiba2 semua meremang bulu roma.. apa lagi.. semua naik atas katil sekali.. haha.. lawak la masa tu.... ^__^ tapi roomate masa tu memang terbaek la.. will not forget u all.. ~kak imah, kak far, kak yusz, kak qida, kak dadang, kak atiq n mashy~

nak citer pasal kelas pulak.. tyme tu aku dapat masuk kelas first.. 1 Hanafi.. aku ingat lagi, waktu tu.. budak laki kat kelas tu lagi ramai dari kami.. bunga 7 kuntum ni.. waktu tu kitorang yang pompuan ni memang rapat la.. maybe disebabkan bilangan kami yang sikit ni.. hehe.. budak laki pulak semua gila2.. tyme tu je la aku rasa kelas aku bising sal budak laki.. bila naik form2,3 sampai form5.. tanggungjawab tu diambil alih oleh budak pompuan pulak.. apa taknya.. bayangkan la.. nisbah laki pompuan je 1:3... naik form4 n form5 pulak.. nisbahnye jadik 1:4.. kalah budak laki.. hahaha........................

gambo ni amik tyme form1.. kelas 1 hanafi.. kitorang buat jamuan kelas.. riuh gila tyme ni.. semua orang sporting je.. muka pun semua still kebudak budakan lagi.. comel gitu.. ahahaha..... kenangan mengusik jiwa tul.... tengok la.. gambo pun gambo lama.. huhu.....

Dari kiri: Lisa, aku, Nabilah, Nurul, Masyitah, Yaya, n Fatty
Budak laki tak nampak sangat.. ~gelap~~ hehe...
yang ni pulak budak2 laki kelas 1 hanafi tyme tu.... tapi tak semua ada.. (sapa suruh korang takde tyme ni.. haha...:p)

Dari kanan pulak: sxon, mahadi (baju putih), afiq(kat atas), amir,
ridhwan(pakai spec), khairil n mawi.
naik form 2 n form 3.. ahli kelas makin bertambah.. kali ni dari kaum hawa pulak.. n aku rasa waktu ni la aku paling bahagia sangat.. ahli2 kelas aku tyme ni memang happening gila.. sporting sangat2.. rindu.... tapi gambar2 tyme tu dah tkde dah.. laptop kat umah buat hal.. habis semua data2 aku ditelannya.. t'masuk la semua gambo2 dari aku form1 sampai form4 yang aku simpan kat situ..! hampehh... gambo kat atas ni pun tak sengaja terjumpa.. waktu PMR la yang aku rasa waktu yang paling best.. aku tak ingat sangat mcm mana kitorang blajar waktu tu.. tapi yang penting aku tak tension sangat.. enjoy waktu tu.. ntah kenapa.. bahagia kot.... huhu...

n then.. masuk pulak higher form.. kali ni agak sedih sebab ada kengkawan yang dah tak sekelas lagi.. pastu ada pulak yang pindah.. sedey la.. tapi kehadiran kengkawan baru yang masuk sekolah tu memang menceriakan kelas kitorang la.. macam2 ragam.. hehe... n skali lagi aku rasa best sangat waktu form5.. kelas 5hanafi yang paling paling paling paling paling aku sayang......... kat sinilah kitorang blajar sama2.. b'gelak ketawa bersama.. menangis bersama.. memang kenangan yang tak dapat dilupakan sampai bila2.. tambah2 lagi dapat guru kelas yang memang sempoi gile.. Cikgu Azrul..!! aku rasa kelas kami la yang paling best skali waktu tu.. n pada tahun tu jugak.. kelas kitorang selalu je dapat anugerah kelas terbersih.. well..tengok sapa ahli kelas la.. hohohoho...... 

with ayahanda tercinta.. cikgu Azrul and family...
ni tyme raya.. kitorang serbu rumah cikgu.. hahaha....!! ^_~

tyme ni kelas biology with sir Amir.. memang best...!
ni salah satu corner yang ada kat kelas kitorang..
lot of thanks to cikgu Azrul yang susah payah buat corner ni..
dengar bunyi air pancut waktu study.. memang best.. really calming.... ^^,

ni satu lagi corner yang ada kat kelas kitorang.. "Zen Garden"
juga diilhamkan oleh cikgu Azrul... ^^,
aquarium.. benda yang tak boleh tinggal kalo sebut kelas 5 hanafi..
tiap2 hari tengok ikan2 ni berenang.. kitorang siap letak nama lagi sekor2..haha

Sahabat…mengapa kau pergi
Tinggal aku sendiri
Kau tahu ku tak sanggup

Sahabat…ingat lah kau slalu
Jadi yang terbaik
Walau kau tak disini lagi

Sahabat…aku rindu padamu
Datang walau sesaat
Ku ingin kan kau hadir

Aku disini dan menunggu
Diam tanpa dirimu
Kau tahu ku tak bisa
Beranjak terbang dan melayang
tanpa diri mu ku tak bisa dan kembalilah

lirik lagu Aizat: Sahabat

special thanks to all 5hanafi 2009 members.. really2 miss u guys.. thanks for all the memories we've shared together.. di mana saja kamu berada.. doaku akan senantiasa bersama kamu..... sampai ketemu lagi... 
~fadhilah, walida, rozeeda, atin, farBb, jojie, fatty, najwa, nabilah, nana, mashy, huzaifah, rahman, umar~

with lots of love,
me.. ^^,












5 comments:

  1. dk,baca pun dah terasa best,apatah lagi empunya diri yg merasai..^_^
    kelas awak sama nama dgn kelas kita f5 dulu,membuatkan kita terimbau juga kenangan persekolahan dulu,hehe..
    x sangka awak ada bloh,xgitau pun..(hehe)
    klu kita,kita xde blog sendiri,jadi xboleh la nak lawat kita,huhu..
    suka la tgk gambar yg time kelas biology tu,muka semua suci bersih..(pndgn kita^_^)
    memang ceria la kelas awak! bagus cikgu tu..
    kita nak gambar maj 9 tu boleh x? kita xde gambar tu..
    tau x ni siapa? tata~ Assalamualaikum ^_^

    ReplyDelete
  2. munirah kan? i know u.. hehe..
    bukan tak nak gtau.. saya baru je buat ni.. masa cuti ni tetiba rajin pulak lawat blog2 orang..
    rasa teruja bila tengok.. nak ada blog sendiri..
    saya try2 je ni.. hehe..
    mun kan lagi banyak xperience.. nanti boleh la nak mintak ajar eh... ^^,

    ReplyDelete
  3. hehe..bagus la awak tau ni kita..(peace)^_^
    xpe2, bagus2, boleh gunakan blog utk sebarkan keindahan islam itu dlm stp aspek hidup kita..yg ber'blog' juga boleh jadi ibadah! =)
    kita xde experience dlm jadi admin blog..cuma author je..jadi,kita la yg kena mintak tunjuk ajar awak nih! hehe..^_~

    ReplyDelete
  4. klas kami bela ikan gapi,,, ckup2 26 ekor, melambangkan kami 26 org plus sekoq udang.. xtau la kot udang tu lambangkan cikgu klas an.. hahaa

    ReplyDelete
  5. hahaha. comel gle. terkenang zaman2 dahulu. sume gambar dah hilang. sedih kot. huhuhu. :( btw, kenangan silam kembali lagi. haha

    ReplyDelete